Muuta / Other things

Filmiaika-lisäosat

Johdatus filmiaikaan -kirjan lisäosat

Lisäosa nro1:
"Neljä löytökuvaa
sekä valokuva siitä mitä niissä olevat ihmiset näkevät"
2017
Vedossarja
Viisi hopeagelatiinivedosta
80x80 mm (rosoreunaiset), 62x83 mm (kameran kuva)
Pergamiinikuori
Editio 20 kpl

Lisäosa nro 2:
"Kehitämme mustavalkofilmin"
2017
Taiteilijakirja
9x12 cm
16 sivua
Nrot 1–10 langalla sidottu, muut stiftattu
Kansiin kiinnitetty negatiivi ja pinnakkaisvedos
Muovitasku
Editio 50 kpl

Johdatus filmiaikaan sisältää irrallisen kuvaliitteen, joka on taskussa takakannen alla. Samassa taskussa voi säilyttää muutakin, mutta erityisen suositeltavaa on sijoittaa sinne kirjan ”lisäosat”, jotka laajentavat teosta sekä esineellisesti että käsitteellisesti.

Lisäosa numero 1 on vedossarja. Ruudut ovat samalta löytöfilmiltä kuin kirjan kannessa oleva kesäinen kuva. Filmi oli vuonna 2012 kirpputorilta ostamani Lubitelin sisällä. Sarjaan kuuluu myös kuva tästä nimenomaisesta kamerasta (sen kuvissa olevat ihmiset kuvaushetkellä näkivät). Vedokset ovat hopeagelatiinivedoksia, ja niissä on epätasaiset rosoreunat. Editio on 20 kpl. [Loppuunmyyty.]

Lisäosa numero 2 on taiteilijakirja, vihkonen, joka sisältää kirjasta pois pudotetun esseen nimeltä ”Kehitämme mustavalkofilmin”. Teksti koettelee esseen rajoja samaan tapaan kuin George Orwellin kuuluisa essee ”A Nice Cup of Tea”. Käytännössä teksti on lajiltaan ohje. Kannessa on kinonegatiiviruutu. Takakannen sisällä, liepeen alla, on samasta ruudusta tehty pinnakkaisvedos. Editio on 50 kpl.

Lisäosan nro 1 (vedossarja) editio on loppu, mutta esseevihkosta on jäljellä. Se maksaa 12 euroa postituksineen. Ota yhteyttä, jos haluat tämän lisävarusteen Johdatus filmiaikaan -niteeseesi. (Lisäosa kyllä toimii myös ilman emoteostaan.)